Οι γνώσεις, οι στάσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης των περιπτώσεων παιδικής κακοποίησης από τους νηπιαγωγούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση νομού Ηρακλείου.
The knowledge, attitudes and how to deal with cases of child abuse by their kindergarten teachers in Primary Education Heraklion.
Date
2013-11-09Author
Αραβαντινού-Καρλάτου, Αντωνία
Ευτυχίδη, Ρωξάνη-Αγγελική
Σταυρουλάκης, Μιχάλης
Aravantinou-Karlatou, Antonia
Eftichidi, Roxani-Aggeliki
Stavroulakis, Michalis
Metadata
Show full item recordAbstract
Η παιδική κακοποίηση έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί έως τώρα. Απότοκο αυτής είναι όχι μόνο οι σημαντικές επιπτώσεις στο ίδιο το παιδί αλλά εξίσου στην οικογένεια και την κοινωνία. Γι’ αυτό, η όσον τον δυνατόν έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση είναι σημαντική για να ελαχιστοποιήσει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες μακροπρόθεσμες συνέπειες στο παιδί. Ο ρόλος λοιπόν των νηπιαγωγών στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου είναι καταλυτικός και σύμφωνα με το Νόμο 3500/06 η αναφορά πιθανών περιπτώσεων παιδικής κακοποίησης είναι υποχρεωτική. Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η διερεύνηση της ετοιμότητας των νηπιαγωγών να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν την παιδική κακοποίηση.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info