Show simple item record

Legislation on the provision of information on food labels according to the new European Union Regulation No 1169/2011.

Dublin Core metadata

dc.creatorΝέζη, Παγώναel
dc.creatorNezi, Pagonaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:21:01Z
dc.date.available2016-03-15T12:21:01Z
dc.date.issued2015-02-24T09:25:26Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11713/150
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την λεπτομερή ανάλυση του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπ’ αριθμό 1169 / 2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα , μέσω των ετικετών , στους καταναλωτές . Ο συγκεκριμένος Κανονισμός έχει σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την την ποιότητα , την υγιεινή , την θρεπτική αξία και την πιθανή επικινδυνότητα από αλλεργιογόνες ουσίες. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός υπ’ αριθμό 1169 / 2011 έχει καταλυτική ημερομηνία ισχύος την 13η ,εκεμβρίου 2014 ενώ για την υποχρεωτική ,ιατροφική Επισήμανση η καταλυτική ημερομηνία ισχύος είναι η 13η ,εκεμβρίου 2016 . Καθώς επισημαίνεται στίς αρχικές δηλώσεις του νέου Κανονισμού σκοπός του είναι : • η ελεύθερη κυκλοφορία ασφαλών και υγιεινών τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στην υγεία και την ευημερία των πολιτών, καθώς και στη διασφάλιση των κοινωνικών και οικονομικών τους συμφερόντων. • είναι γενική αρχή της νομοθεσίας για τα τρόφιμα να παρέχεται βάση ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επιλέγουν ενήμεροι τα τρόφιμα που καταναλώνουν και να εμποδίζονται οποιεσδήποτε άλλες πρακτικές που ενδέχεται να παραπλανήσουν τον καταναλωτή. Στά επόμενα κεφάλαια εξετάζεται και αναλύεται διεξοδικά η δομή του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπ’ αριθμό 1169 / 2011 , ενώ στα τελευταία κεφάλαια προρουσιάζονται και προτάσεις για την ακόμη περαιτέρω βελτίωση του .el
dc.description.abstractThe present thesis aims to thoroughly analyse the new Regulation of the European Union No 1169 / 2011 which focuses on the supply of information concerning food products , via the vaious food labels , to the consumers . The specific Regulation concentrates on informing consumers regarding quality , hydiene , nutritious value and the possibility dangerous health situation deriving from potential allergens . The European Regulation No 1169 / 2011 has a catalytic effective date of implementation 13th December 2014 while the mandatory nutrition declaration has an catalytic effective date of implementation 13th December 2016 . As it is highlighted in the opening declaration of the new Regulations its intention is the : • The free movement of safe and wholesome food contributes significantly to the health and well-being of citizens, and to their social and economic interests. • general principle of food law to provide a basis for consumers to make informed choices in relation to food they consume and to prevent any practices that may mislead the consumer. In the following chapters the structure and contents of the new Regulation of the European Union No 1169 / 2011 is scrutinized and examined , while in the last Chapters proposals are also brought forward for the Regulion’s even further improvement .en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΝομολογία που διέπει τις αναγραφόμενες πληροφορίες στις ετικέτες τροφίμων σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό υπ’ αριθμό 1169 / 2011.el
dc.titleLegislation on the provision of information on food labels according to the new European Union Regulation No 1169/2011.en

healMeta

heal.creatorNameΝέζη, Παγώναel
heal.creatorNameNezi, Pagonaen
heal.publicationDate2015-02-24T09:25:26Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/11713/150
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την λεπτομερή ανάλυση του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπ’ αριθμό 1169 / 2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα , μέσω των ετικετών , στους καταναλωτές . Ο συγκεκριμένος Κανονισμός έχει σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την την ποιότητα , την υγιεινή , την θρεπτική αξία και την πιθανή επικινδυνότητα από αλλεργιογόνες ουσίες. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός υπ’ αριθμό 1169 / 2011 έχει καταλυτική ημερομηνία ισχύος την 13η ,εκεμβρίου 2014 ενώ για την υποχρεωτική ,ιατροφική Επισήμανση η καταλυτική ημερομηνία ισχύος είναι η 13η ,εκεμβρίου 2016 . Καθώς επισημαίνεται στίς αρχικές δηλώσεις του νέου Κανονισμού σκοπός του είναι : • η ελεύθερη κυκλοφορία ασφαλών και υγιεινών τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στην υγεία και την ευημερία των πολιτών, καθώς και στη διασφάλιση των κοινωνικών και οικονομικών τους συμφερόντων. • είναι γενική αρχή της νομοθεσίας για τα τρόφιμα να παρέχεται βάση ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επιλέγουν ενήμεροι τα τρόφιμα που καταναλώνουν και να εμποδίζονται οποιεσδήποτε άλλες πρακτικές που ενδέχεται να παραπλανήσουν τον καταναλωτή. Στά επόμενα κεφάλαια εξετάζεται και αναλύεται διεξοδικά η δομή του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπ’ αριθμό 1169 / 2011 , ενώ στα τελευταία κεφάλαια προρουσιάζονται και προτάσεις για την ακόμη περαιτέρω βελτίωση του .el
heal.abstractThe present thesis aims to thoroughly analyse the new Regulation of the European Union No 1169 / 2011 which focuses on the supply of information concerning food products , via the vaious food labels , to the consumers . The specific Regulation concentrates on informing consumers regarding quality , hydiene , nutritious value and the possibility dangerous health situation deriving from potential allergens . The European Regulation No 1169 / 2011 has a catalytic effective date of implementation 13th December 2014 while the mandatory nutrition declaration has an catalytic effective date of implementation 13th December 2016 . As it is highlighted in the opening declaration of the new Regulations its intention is the : • The free movement of safe and wholesome food contributes significantly to the health and well-being of citizens, and to their social and economic interests. • general principle of food law to provide a basis for consumers to make informed choices in relation to food they consume and to prevent any practices that may mislead the consumer. In the following chapters the structure and contents of the new Regulation of the European Union No 1169 / 2011 is scrutinized and examined , while in the last Chapters proposals are also brought forward for the Regulion’s even further improvement .en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΝομολογία που διέπει τις αναγραφόμενες πληροφορίες στις ετικέτες τροφίμων σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό υπ’ αριθμό 1169 / 2011.el
heal.titleLegislation on the provision of information on food labels according to the new European Union Regulation No 1169/2011.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπισήμανση τροφίμων, νομοθεσία, ασφάλεια τροφίμων, τροφική αλλεργία, προστασία καταναλωτή, κανονισμός (ΕΕ) αριθ 1169/2011el
heal.keywordfood labelling, legislation, food safety, food allergy, regulation (EU) No. 1169/2011, consumer protectionen
heal.advisorNameΛαπιδάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLapidakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)