Show simple item record

Nutrition in metabolic syndrome.

Dublin Core metadata

dc.creatorΓούλας, Μιχαήλel
dc.creatorΠαφιώλης, Κωνσταντίνοςel
dc.creatorGoulas, Michailen
dc.creatorPafiolis, Konstantinosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:21:13Z
dc.date.available2016-03-15T12:21:13Z
dc.date.issued2015-09-11T14:44:53Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11713/159
dc.description.abstractΟι συνεχείς αλλαγές στις ανθρώπινες διατροφικές συνήθειες τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση κ.ά. να σημειώσουν εκρηκτική άνοδο. Ο συνδυασμός σε αρκετές από τις παραπάνω περιπτώσεις οδήγησε ανάλογα και σε αύξηση των περιπτώσεων κρουσμάτων μεταβολικού συνδρόμου που οφείλεται βέβαια εν πολλοίς και στη γενετική προδιάθεση. Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών ερευνών για αρκετές δεκαετίες. Στα συμπεράσματα των περισσοτέρων, οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν σε βελτίωση του διαιτολογίου με τις ανάλογες προσαρμογές. Το συγκεκριμένο στοιχείο άλλωστε αποτέλεσε και το βασικό σκοπό της εργασίας: τη διατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο. Η ανάλυση των στοιχείων που σχετίζονται με τη διατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο, παρατίθενται στα τέσσερα κεφάλαια της εργασίας. Συγκεκριμένα, στο 1ο κεφάλαιο, θα αναλυθούν στοιχεία αναφορικά με τον ανθρώπινο μεταβολισμό ενώ στο 2ο κεφάλαιο θα αναλυθούν στοιχεία αναφορικά με το μεταβολικό σύνδρομο όπως η έννοιά του, τα κριτήρια που το καθορίζουν αλλά και πώς οι διατροφικές συνήθειες το επηρεάζουν. Στο 3ο κεφάλαιο, θα παρουσιαστούν οι παράγοντες κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, οι δυσλιπιδαιμίες, τα καρδιαγγειακά νοσήματα κλπ. Στο 4ο κεφάλαιο, θα αναλυθεί λεπτομερώς η διατροφή σε επιμέρους παράγοντες που συμπράττουν στο μεταβολικό σύνδρομο (παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά κλπ) με κατευθύνσεις που εστιάζουν κατά περίπτωση διαιτολογίου σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λιπαρά κλπ), ημερήσια ποσότητα τροφών, αριθμό θερμίδων. Το σύνολο των στοιχείων που θα παρατεθούν στην εργασία θα βοηθήσουν ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό το μεταβολικό σύνδρομο, οι παράγοντες κινδύνου αλλά και ποιες είναι οι επιλογές αναφορικά με το διαιτολόγιο ώστε να αποφευχθούν οι όποιες συνέπειες.el
dc.description.abstractThe continuous changes in the human diet during the last decades has resulted in diseases such as obesity, diabetes, blood pressure, etc.. The combination of several of these cases led accordingly to an increase in cases of metabolic syndrome largely due course and genetic predisposition. The metabolic syndrome is a subject of scientific research for several decades. The conclusions of the majority, the guidelines regarding improved diet with the appropriate adjustments. This element also has the basic purpose of this thesis: diet in metabolic syndrome. The data relating with diet in metabolic syndrome, given in four chapters. Specifically, in the first chapter, we will analyze data on human metabolism and in second chapter will analyze data on the metabolic syndrome as the meaning, the criteria and the dietary habits. In the third chapter, we will present the risk factors of the metabolic syndrome such as obesity, diabetes, blood pressure, the dyslipidemias, cardiovascular diseases, etc. In forth chapter, we analyze in detail the individual diet factors involved in the metabolic syndrome (obesity, diabetes, cardiovascular, etc.) with guidelines as appropriate diets focus on specific nutrients (carbohydrates, fats, etc.), amount of daily food, calorie count. The total of data will be listed in this thesis, will help to fully understand of metabolic syndrome risk factors and what are the options regarding the diet to avoid any consequencesen
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο.el
dc.titleNutrition in metabolic syndrome.en

healMeta

heal.creatorNameΓούλας, Μιχαήλel
heal.creatorNameΠαφιώλης, Κωνσταντίνοςel
heal.creatorNameGoulas, Michailen
heal.creatorNamePafiolis, Konstantinosen
heal.publicationDate2015-09-11T14:44:53Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/11713/159
heal.abstractΟι συνεχείς αλλαγές στις ανθρώπινες διατροφικές συνήθειες τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση κ.ά. να σημειώσουν εκρηκτική άνοδο. Ο συνδυασμός σε αρκετές από τις παραπάνω περιπτώσεις οδήγησε ανάλογα και σε αύξηση των περιπτώσεων κρουσμάτων μεταβολικού συνδρόμου που οφείλεται βέβαια εν πολλοίς και στη γενετική προδιάθεση. Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών ερευνών για αρκετές δεκαετίες. Στα συμπεράσματα των περισσοτέρων, οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν σε βελτίωση του διαιτολογίου με τις ανάλογες προσαρμογές. Το συγκεκριμένο στοιχείο άλλωστε αποτέλεσε και το βασικό σκοπό της εργασίας: τη διατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο. Η ανάλυση των στοιχείων που σχετίζονται με τη διατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο, παρατίθενται στα τέσσερα κεφάλαια της εργασίας. Συγκεκριμένα, στο 1ο κεφάλαιο, θα αναλυθούν στοιχεία αναφορικά με τον ανθρώπινο μεταβολισμό ενώ στο 2ο κεφάλαιο θα αναλυθούν στοιχεία αναφορικά με το μεταβολικό σύνδρομο όπως η έννοιά του, τα κριτήρια που το καθορίζουν αλλά και πώς οι διατροφικές συνήθειες το επηρεάζουν. Στο 3ο κεφάλαιο, θα παρουσιαστούν οι παράγοντες κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, οι δυσλιπιδαιμίες, τα καρδιαγγειακά νοσήματα κλπ. Στο 4ο κεφάλαιο, θα αναλυθεί λεπτομερώς η διατροφή σε επιμέρους παράγοντες που συμπράττουν στο μεταβολικό σύνδρομο (παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά κλπ) με κατευθύνσεις που εστιάζουν κατά περίπτωση διαιτολογίου σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λιπαρά κλπ), ημερήσια ποσότητα τροφών, αριθμό θερμίδων. Το σύνολο των στοιχείων που θα παρατεθούν στην εργασία θα βοηθήσουν ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό το μεταβολικό σύνδρομο, οι παράγοντες κινδύνου αλλά και ποιες είναι οι επιλογές αναφορικά με το διαιτολόγιο ώστε να αποφευχθούν οι όποιες συνέπειες.el
heal.abstractThe continuous changes in the human diet during the last decades has resulted in diseases such as obesity, diabetes, blood pressure, etc.. The combination of several of these cases led accordingly to an increase in cases of metabolic syndrome largely due course and genetic predisposition. The metabolic syndrome is a subject of scientific research for several decades. The conclusions of the majority, the guidelines regarding improved diet with the appropriate adjustments. This element also has the basic purpose of this thesis: diet in metabolic syndrome. The data relating with diet in metabolic syndrome, given in four chapters. Specifically, in the first chapter, we will analyze data on human metabolism and in second chapter will analyze data on the metabolic syndrome as the meaning, the criteria and the dietary habits. In the third chapter, we will present the risk factors of the metabolic syndrome such as obesity, diabetes, blood pressure, the dyslipidemias, cardiovascular diseases, etc. In forth chapter, we analyze in detail the individual diet factors involved in the metabolic syndrome (obesity, diabetes, cardiovascular, etc.) with guidelines as appropriate diets focus on specific nutrients (carbohydrates, fats, etc.), amount of daily food, calorie count. The total of data will be listed in this thesis, will help to fully understand of metabolic syndrome risk factors and what are the options regarding the diet to avoid any consequencesen
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφή στο μεταβολικό σύνδρομο.el
heal.titleNutrition in metabolic syndrome.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, μεταβολικό σύνδρομοel
heal.keywordnutrition, metabolic syndromeen
heal.advisorNameΔεδεψίδης, Ευάγγελοςel
heal.advisorNameDedepsidis, Evangelosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)