• Η διατροφική υποστήριξη σε παιδιατρικούς εγκαυματίες ασθενείς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλογερόγιαννη, Αφροδίτη; Στρατάκη, Δοξανία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Δέσποινα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Οι εγκαυματικοί τραυματισμοί αποτελούν σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκτιμάται πως από σοβαρά εγκαύματα προκαλούνται περίπου 265.000 θάνατοι ...
  • Σύγκριση κατάστασης θρέψης ατόμων με κίρρωση ήπατος διαφορετικών αιτιών, NASH – HCV.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλανός, Ιωσήφ – Τζόυ; Χαιρέτη, Ουρανία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Δέσποινα; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-11
    Tο ήπαρ είναι το κύριο όργανο για τον μεταβολισμό τριών κύριων θρεπτικών συστατικών: της πρωτεΐνης, του λίπους και των υδατανθράκων. Η λοίμωξη από ηπατίτιδα C ή από μη αλκοολική λιπώδη νόσος του ήπατος είναι από τις κύριες ...