Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Zafeiropoulos, Vasileios"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Η αξιοπιστία του VYNTUS CPX.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16Η παρούσα μελέτη είχε ως στόχο να εκτιμηθεί για πρώτη φορά η αξιοπιστία ενός νέου έμμεσου θερμιδομετρητή, του Vyntus CPX σε ότι αφορά τη μέτρηση κατανάλωσης O2 και παραγωγής CO2 και υπολογισμού του βασικού μεταβολικού ... -
Μελέτη ενδοκυττάριου υγρού και ανάπτυξης σε παιδιά ηλικίας 8 – 11 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016Ο ακριβής προσδιορισμός της ενυδάτωσης του σώματος έχει μεγάλη σημασία και εξετάζει τη συμβολή της στα ζητήματα υγείας. Ομοίως, η παχυσαρκία ενηλίκων σχετίζεται με την παιδική παχυσαρκία, ενώ μπορεί και να αυξήσει τον ... -
Μετρήσεις σύστασης σώματος σε διατροφική παρέμβαση σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011Τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία έχει πάρει μορφή πανδημίας, πράγμα που οδηγεί την επιστημονική κοινότητα στη μελέτη της. Όπως φαίνεται η παχυσαρκία των παιδιών και των εφήβων αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Υπολογίζεται ... -
Πειραματική μελέτη πάνω στην ανίχνευση της χλωροφύλλης και άλλων δεικτών ποιότητας διαφορετικών τύπων ελαιολάδου και σπορέλαιων για γρήγορο έλεγχο της υποβάθμισης της ποιότητας. Εφαρμογή του Φθορισμού σαν μία εναλλακτική μέθοδο, ελέγχου της ποιότητας του ελαιολάδου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2008Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο κατέχει εξέχουσα θέση στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων. Η ιστορία της ελιάς και οι παραδόσεις γύρω από αυτήν ανάγονται στα πρώτα χρόνια της οργανωµένης ζωής του ... -
Πειραματική και βιβλιογραφική μελέτη πάνω στις δυνατότητες εύρεσης της βοτανολογικής και γεωγραφικής προέλευσης του μελιού -Πειραματική εφαρμογή φλογοφωτομετρίας και φασματογραφίας υπεριώδους /ορατού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας μας παραθέτονται κάποια στοιχειά της μελισσοκομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς και η διάρθρωσή της και μερικά στοιχεία της μελισσοκομικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης ... -
Συσχέτιση της καθιστικής δραστηριότητας και της φυσικής δραστηριότητας με το %BF σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-14Η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα ποσοστά σωματικού λίπους και την καθιστική και φυσική δραστηριότητα στην παιδική ηλικία έχει μεγάλη σημασία να καθοριστεί στις μέρες μας. Αυτό προκύπτει από την ραγδαία αύξηση των παχύσαρκων ...