Παραγωγή βιοντίζελ με επεξεργασία φυτικών ελαίων.
Production of biodiesel by processing vegetable oils.
View/ Open
Date
2012-02-29Author
Απαζίδου, Όλγα
Μπάκα, Φλώρα
Apazidou, Olga
Mpaka, Flora
Metadata
Show full item recordAbstract
Η συγκεκριμένη πτυχιακή πραγματεύεται την παραγωγή βιοντίζελ με επεξεργασία φυτικών ελαίων. Το βιοντίζελ κερδίζει όλο και περισσότερη σημασία σαν ελκυστικό καύσιμο λόγω της μείωσης των πόρων ορυκτών καυσίμων αλλά υπάρχει ένας ανταγωνισμός με τα τρόφιμα καθώς έχει συμβάλλει στην αύξηση των τιμών των παραγωγικών συντελεστών και στην μεταστροφή των αγροτών στην καλλιέργεια όλο και πιο αποδοτικών ενεργειακών φυτών. Από τα φυτικά έλαια δεν προτιμάτε το ελαιόλαδο ως βιοκαύσιμο λόγω της υψηλής θρεπτικής και οικονομικής του αξίας. Στην παρούσα πτυχιακή θα γίνει μια αναφορά στο τι είναι βιοντίζελ, ποια η χρησιμότητα του καθημερινά, ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από τη χρήση του αλλά και τι επιπτώσεις έχει στην κατηγορία των τροφίμων. Επίσης το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά στα βιοκαύσιμα (ορισμός, ερμηνείες, επεξηγήσεις, στον ανταγωνισμό στις χρήσεις της γης που προκαλεί ελλείψεις στα τρόφιμα, στην επίδραση που έχουν τα βιοκαύσιμα στις τιμές των γεωργικών προϊόντων, στα βιοκαύσιμα μεταφοράς, κατηγορίες βιοκαυσίμων, τεχνολογίες παραγωγής βιοκαυσίμων και πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βιοκαύσιμα). Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται πλέον καθαρά στο βιοντίζελ, στους τρόπους παραγωγής του, στα πλεονεκτήματα του, στα συστατικά του ελαιολάδου, στον τρόπο που πραγματοποιείται η παραγωγή βιοντίζελ από ελαιόλαδο, τα προβλήματα της στην εξέλιξη και στην εφαρμογή αυτή στις μέρες μας και στην παραγωγή βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια. Το τρίτο κεφάλαιο σχετίζεται με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να συλλεχθούν τις πληροφορίες που χρειάστηκαν για τη συγγραφή της συγκεκριμένης πτυχιακής. Τέλος, είναι το τέταρτο κεφάλαιο που είναι ο επίλογος. This work deals with the production of biodiesel by processing oil. Biodiesel is gaining more and more importance as an attractive fuel because fossil fuel resources are reducing but there is a completion with food and has contributed to rising prices of production factors and the shift of farmers in growing more and more energy-efficient plants. There will be a reference to what is biodiesel, what is the daily usefulness of it and what the advantages offered by its use. From vegetable oils do not prefer oil as a biofuel because of its high nutritional and economic value. Also, the first chapter refers generally on biofuels (definition, interpretations, explanations, competition in land use that is causing shortages in food, the influence of biofuels on prices of agricultural products, biofuels of transport, types of biofuels, biofuel production technologies and EU policy on biofuels). The second chapter deals more clearly on biodiesel, in methods production, advantages, components of olive oil, how biodiesel produced by olive oil and the problems in developments and application of it today and production of biodiesel from used edible oils. The third chapter relates to the methodology that used to gather the needed information for the writing of this dissertation. Finally, the fourth chapter is the epilogue.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info