Η χοληστερόλη παράγοντας κινδύνου για την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου. Στοιχειά διαιτητικής πρόληψης και παρέμβασης.
Cholesterol as one of the main causes of coronary artery disease.
Date
2014-07-29Author
Παπαδοπούλου, Δέσποινα
Βαΐτση, Μαρία
Papadopoulou, Despoina
Vaitsi, Maria
Metadata
Show full item recordAbstract
Υπόβαθρο: Είναι γενικά αποδεκτό ότι η σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής τόσο για τη πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων έχει τεκμηριωθεί στη σύγχρονη βιβλιογραφία αλλά και σε πρόσφατες μελέτες. Η Μεσογειακή διατροφή παρουσιάζετε ως ένα μοντέλο υγιούς διατροφικής συμπεριφοράς όπου σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί συμβάλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Η σπουδαιότητα της γνώσης των βλαβερών και ευεργετικών στοιχείων της διατροφής συμβάλει τόσο στην αποφυγή εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων όσο και στην αντιμετώπιση αυτών σε περίπτωση που το άτομο νοσεί. Σκοπός: Ο σκοπός που επιλέξαμε να μελετήσουμε το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με τη διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν την αύξηση της χοληστερόλης με συνέπεια την εμφάνιση Στεφανιαίας Νόσου και Καρδιαγγειακών νοσημάτων τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε λαούς που πραγματοποιήθηκε η μελέτη των επτά χωρών. Ακόμα σκοπός μας είναι να μελετήσουμε το διατροφικό κομμάτι το οποίο συμβάλει στην πρόληψη, εμφάνιση και αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων. Η συλλογή λοιπόν των πληροφοριών σχετικά με τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά την υγεία συνεισφέρουν στην κινητοποίηση της δημόσιας υγείας στη πρόληψη της νόσου. Μέθοδος: Για την διεξαγωγή της διπλωματικής χρησιμοποιήσαμε την επιστημονική βάση δεδομένων βιβλιογραφίας με τις εξής λέξεις κλειδιά: -Κλινική ανατομία -Καρδιολογία -Στεφανιαία Νόσος -Αθηροσκλήρωση -Υπερλιπιδαιμία -Μεσογειακή Διατροφή -Χοληστερόλη -Μεσογειακή διατροφή -Καρδιαγγειακά νοσήματα -Λιποπρωτεΐνες -Αθηρογένεση Συμπέρασμα: Ολοκληρώνοντας τη διπλωματική συμπεραίναμε πως τόσο ο λανθασμένος τρόπος ζωής όσο και οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού ή ατομικά επηρεάζει την εξέλιξη της υγείας ως προς την αύξηση της χοληστερόλης και μετέπιπτα στην εμφάνιση της Στεφανιαίας Νόσου και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων. Παρατηρήσαμε λοιπόν πως μέσα από την βελτίωση διατροφικών προτύπων και την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής αντιμετωπίζονται και προλαμβάνονται οι παθήσεις που προαναφέραμε. Background: There are several bibliographies and recently researches in which it is generous acceptable the significance of a healthy nutritious not only for the preventive reasons but also for the therapy of chronic diseases. Mediterranean nutrition is appearing as the model of a healthy dietary behavior. According to new researches Mediterranean nutrition has an important role in prevention from cardiologic diseases. The knowledge of the harmful and the beneficial elements of nutrition is very important as preventive method or as therapy for people who are suffer from cardio logical diseases. AIM: The aim which leads us to choose this specific issue for study, is about to explore the factors that influence the raise of cholesterol consistently coronary heart disease and cardiovascular disease both at the individual level and also as folks according to a research of seven countries. As an additional aim is to study the nutritious habits that be proven the appearance of cardiovascular diseases. The collection of further information according to nutritious factors that affect positive or negative our health are offer a lot in mobilization of public health and of the prevention of the mentioned diseases. Methodology: In this diplomatic has used the following key-words from the scientific base of bibliography. -Clinical anatomy -Cardiology -Coronary artery disease -Atherosclerosis -Hyperlipidemia -Mediterranean nutrition -Cholesterol -Cardiology disease -Lipoproteins -Atherogenesis Conclusions: Completing this diplomatic we come to the conclusion that the false way of life accompany with the nutrition habits of a folk or an individual affects the evolution of health as for the cholesterol increase and the Coronary artery disease. Finally we observed the improvement of diet standards and the adoption of a more active way of life we could avoid all the above diseases.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info