Show simple item record

Critical control points in proccessing food (pre-cooked burger).

Dublin Core metadata

dc.creatorΚουτσομυτόπουλος, Χαρίλαοςel
dc.creatorKoutsomytopoulos, Xarilaosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:26Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:26Z
dc.date.issued2008-07-29T09:22:01Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11713/401
dc.description.abstractΤο προ-ψημένο μπιφτέκι είναι ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης που κρύβει όμως πολλούς κινδύνους κατά την παρασκευή και διανομή του. Παθογόνα βακτήρια, τοξικογενείς μύκητες, εξωτερικές ουσίες και κατάλοιπα αυτών, είναι μερικοί από αυτούς. Για αυτό και κατά τη διάρκεια της παραγωγικής του διαδικασίας πρέπει να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή και για την φήμη της εκάστοτε εταιρίας παρασκευής του προϊόντος. Ορίζονται τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (CCP) και κάνουμε χρήση των επτά αρχών του συστήματος HACCP, για την συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία. Εγκαθιστούμε σύστημα παρακολούθησης και καθορίζουμε διορθωτικές ενέργειες για κάθε CCP. Μέσω των διαδικασιών επαλήθευσης σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής εγγραφής, τεκμηρίωσης και ανασκόπησης του συστήματος HACCP, προσπαθούμε να δώσουμε κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας του εν λόγω προϊόντος. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της εργασίας, μέσω βιβλιογραφικής προσέγγισης, είναι η παροχή πληροφοριών για το προϊόν και οδηγιών ορθής λειτουργίας των παραγωγικών διαδικασιών για την διασφάλιση της ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής των προ-ψημένων μπιφτεκιών στις επιχειρήσεις παραγωγής τους. Η εργασία μπορεί να βοηθήσει της εταιρίες παραγωγής του εν λόγω προϊόντος, έτσι ώστε να μπορούν να παράγουν προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή για τον καταναλωτή.el
dc.description.abstractThe pre-cooked burger is a product of wide consumption that hides however a lot of dangers at his production and his distribution. Pathogenic bacteria, [toxikogeneis] mushrooms, exterior substances and residues of these, are certain from them. For this and at the duration of his productive process it should they be taken the all forecasted metres for the protection of consumer and for the fame of each company Friday of product. Are fixed the critical points of control (CCP) and make use of seven beginnings of system HACCP, for the particular productive process. We install system of follow-up and determine corrective energies for each CCP. Via the processes of verification of in the event erroneous choice of registration, [ekmiriosis] and examination of system HACCP, we try to give governing lines for the equitable operation of productive process of product in question. AIM Aim of work, via bibliographic approach, is the benefit of information on the product and directives of equitable operation of productive processes on the guarantee of quality, safety and hygiene of pre-cooked burgers in their enterprises of production. The work can help her companies of production of product in question, so as to they can produce products qualitative and sure for the consumer.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚρίσιμα σημεία ελέγχου σε επεξεργασμένα τρόφιμα (προψημένο μπιφτέκι).el
dc.titleCritical control points in proccessing food (pre-cooked burger).en

healMeta

heal.creatorNameΚουτσομυτόπουλος, Χαρίλαοςel
heal.creatorNameKoutsomytopoulos, Xarilaosen
heal.publicationDate2008-07-29T09:22:01Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/11713/401
heal.abstractΤο προ-ψημένο μπιφτέκι είναι ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης που κρύβει όμως πολλούς κινδύνους κατά την παρασκευή και διανομή του. Παθογόνα βακτήρια, τοξικογενείς μύκητες, εξωτερικές ουσίες και κατάλοιπα αυτών, είναι μερικοί από αυτούς. Για αυτό και κατά τη διάρκεια της παραγωγικής του διαδικασίας πρέπει να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή και για την φήμη της εκάστοτε εταιρίας παρασκευής του προϊόντος. Ορίζονται τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (CCP) και κάνουμε χρήση των επτά αρχών του συστήματος HACCP, για την συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία. Εγκαθιστούμε σύστημα παρακολούθησης και καθορίζουμε διορθωτικές ενέργειες για κάθε CCP. Μέσω των διαδικασιών επαλήθευσης σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής εγγραφής, τεκμηρίωσης και ανασκόπησης του συστήματος HACCP, προσπαθούμε να δώσουμε κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας του εν λόγω προϊόντος. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της εργασίας, μέσω βιβλιογραφικής προσέγγισης, είναι η παροχή πληροφοριών για το προϊόν και οδηγιών ορθής λειτουργίας των παραγωγικών διαδικασιών για την διασφάλιση της ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής των προ-ψημένων μπιφτεκιών στις επιχειρήσεις παραγωγής τους. Η εργασία μπορεί να βοηθήσει της εταιρίες παραγωγής του εν λόγω προϊόντος, έτσι ώστε να μπορούν να παράγουν προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή για τον καταναλωτή.el
heal.abstractThe pre-cooked burger is a product of wide consumption that hides however a lot of dangers at his production and his distribution. Pathogenic bacteria, [toxikogeneis] mushrooms, exterior substances and residues of these, are certain from them. For this and at the duration of his productive process it should they be taken the all forecasted metres for the protection of consumer and for the fame of each company Friday of product. Are fixed the critical points of control (CCP) and make use of seven beginnings of system HACCP, for the particular productive process. We install system of follow-up and determine corrective energies for each CCP. Via the processes of verification of in the event erroneous choice of registration, [ekmiriosis] and examination of system HACCP, we try to give governing lines for the equitable operation of productive process of product in question. AIM Aim of work, via bibliographic approach, is the benefit of information on the product and directives of equitable operation of productive processes on the guarantee of quality, safety and hygiene of pre-cooked burgers in their enterprises of production. The work can help her companies of production of product in question, so as to they can produce products qualitative and sure for the consumer.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚρίσιμα σημεία ελέγχου σε επεξεργασμένα τρόφιμα (προψημένο μπιφτέκι).el
heal.titleCritical control points in proccessing food (pre-cooked burger).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκρίσιμο σημείο ελέγχου, τρόφιμα, επεξεργασμένα τρόφιμα, προψημένο μπιφτέκιel
heal.keywordcritical control point, food, pre-cooked burger, processed fooden
heal.advisorNameΛαπιδάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLapidakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)