Show simple item record

Effect of flowers and fruits thinning on the quality of loquat fruits.

Dublin Core metadata

dc.creatorΔημητρίου, Βασιλικήel
dc.creatorDimitriou, Vasilikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:30:19Z
dc.date.available2016-03-15T12:30:19Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11713/579
dc.description.abstractΗ Δεσπολιά είναι γνωστό αειθαλές δέντρο που δίνει το πρώτο ανοιξιάτικο φρούτο. Είναι φυτό της οικογένειας Rocaceae και το επιστημονικό του όνομα είναι Eriobotrya japonica. Η Δεσπολιά είναι από τα πιο παραμελημένα καρποφόρα είδη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες παραμεσόγειες χώρες. Το οικονομικό ενδιαφέρον για τη Δεσπολιά αναζωπυρώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι τα Δέσπολα εμφανίζονται στην αγορά μια περίοδο που υπάρχει πραγματικό κενό από φρούτα. Επομένως, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παραγωγή, όσο το δυνατόν, ποιοτικότερων καρπών. Η ποιότητα των καρπών Δεσπολιάς επηρεάζεται από τους εξής παράγοντες: υποκείμενο, ποικιλία, εδαφοκλιματικές συνθήκες, θρέψη-λίπανση, κλάδεμα, αραίωμα καρπών και ανθέων, αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών, συντήρηση των καρπών μετά τη συγκομιδή, τυποποίηση και συσκευασία των καρπών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη ενός από τους παραπάνω παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των καρπών. Ο παράγοντας που μελετήθηκε στο πείραμα ήταν το αραίωμα ανθέων και καρπών και στόχος, η επίδραση του παράγοντα αυτού στη βελτίωση της ποιότητας (τελικό βάρος, μέγεθος και σάκχαρα) των καρπών της Δεσπολιάς.el
dc.description.abstractThe loquat tree is very known tree that gives the first spring fruit. It belongs to the family Rocaceae and its scientific name is Eriobotrya japonica. The quality of loquat fruits is affected by the subject, the variety, the soil and clime conditions, the nutrition-fertilization, pruning, flowers and fruits thinning out, diseases, conservation of post harvest fruits and fruits standardization. The aim of this thesis is the study of one of the parameters above. So in order to investigate the influence of fruits and flowers thinning out on the improvement of quality of loquat fruits(weight, size, sugar) an experiment was conducted.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπίδραση του αραιώματος των ανθέων και των καρπών στην βελτίωση της ποιότητας καρπών δεσπολιάς.el
dc.titleEffect of flowers and fruits thinning on the quality of loquat fruits.en

healMeta

heal.creatorNameΔημητρίου, Βασιλικήel
heal.creatorNameDimitriou, Vasilikien
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/11713/579
heal.abstractΗ Δεσπολιά είναι γνωστό αειθαλές δέντρο που δίνει το πρώτο ανοιξιάτικο φρούτο. Είναι φυτό της οικογένειας Rocaceae και το επιστημονικό του όνομα είναι Eriobotrya japonica. Η Δεσπολιά είναι από τα πιο παραμελημένα καρποφόρα είδη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες παραμεσόγειες χώρες. Το οικονομικό ενδιαφέρον για τη Δεσπολιά αναζωπυρώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι τα Δέσπολα εμφανίζονται στην αγορά μια περίοδο που υπάρχει πραγματικό κενό από φρούτα. Επομένως, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παραγωγή, όσο το δυνατόν, ποιοτικότερων καρπών. Η ποιότητα των καρπών Δεσπολιάς επηρεάζεται από τους εξής παράγοντες: υποκείμενο, ποικιλία, εδαφοκλιματικές συνθήκες, θρέψη-λίπανση, κλάδεμα, αραίωμα καρπών και ανθέων, αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών, συντήρηση των καρπών μετά τη συγκομιδή, τυποποίηση και συσκευασία των καρπών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη ενός από τους παραπάνω παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των καρπών. Ο παράγοντας που μελετήθηκε στο πείραμα ήταν το αραίωμα ανθέων και καρπών και στόχος, η επίδραση του παράγοντα αυτού στη βελτίωση της ποιότητας (τελικό βάρος, μέγεθος και σάκχαρα) των καρπών της Δεσπολιάς.el
heal.abstractThe loquat tree is very known tree that gives the first spring fruit. It belongs to the family Rocaceae and its scientific name is Eriobotrya japonica. The quality of loquat fruits is affected by the subject, the variety, the soil and clime conditions, the nutrition-fertilization, pruning, flowers and fruits thinning out, diseases, conservation of post harvest fruits and fruits standardization. The aim of this thesis is the study of one of the parameters above. So in order to investigate the influence of fruits and flowers thinning out on the improvement of quality of loquat fruits(weight, size, sugar) an experiment was conducted.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕπίδραση του αραιώματος των ανθέων και των καρπών στην βελτίωση της ποιότητας καρπών δεσπολιάς.el
heal.titleEffect of flowers and fruits thinning on the quality of loquat fruits.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordμουσμουλιά, δεσπολιά, βελτίωση ποιότητας καρπού, αραίωμα ανθέων καρπώνel
heal.keywordloquat tree, thinning fruit buds, improving fruit qualityen
heal.advisorNameΛιονάκης, Σπυρίδωνel
heal.advisorNameLionakis, Spyridonen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)