Χρήση νανοτεχνολογίας στη γεωργία και τα τρόφιμα.
Use of nanotechnology in agriculture and food.
Abstract
Αυτή η εργασία αποτελεί μια περίληψη τριών κυρίως βασικών, κατά την άποψή μου, επιστημονικών ερευνών επάνω στη χρήση της Νανοτεχνολογίας. Η μια είναι του TijuJ. και MorrisonM. (Μay 2006): “NanotechnologyinAgricultureandFood ”, η δεύτερη του AnaneFeninK. (Αpril 2008): “NanotechnologyinAgriculturalDevelopmentintheACPRegion” και η Τρίτη του Πασχαλίδη Γ. ( December 2008): “Νανοτεχνολογία: Πρόκληση η Απειλή? ”. Η προκείμενη λοιπόν εργασία επικεντρώνεται στην ανάλυση των αρνητικών και θετικών επιπτώσεων της Νανοτεχνολογιας στις ζωές των ανθρώπων, εφόσον ήδη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Η ακόλουθη μελέτη, η οποία συγκρίνει τις απόψεις των παραπάνω επιλεγμένων επιστημόνων, στοχεύει να βοηθήσει τον απλό αναγνώστη να ενημερωθεί και να κατανοήσει τις κύριες θεωρητικές θέσεις επί του θέματος. Παράλληλα, έχοντας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να είναι σε θέση να κρίνει κατά πόσο η χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας έχει θετικές επιπτώσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Δηλαδή, να αποφασίσει ο ίδιος εάν θα καταναλώνει τρόφιμα τα οποία βασίζονται στην χρήση της Νανοτεχνολογίας. Ακολούθως, είτε έχει ταχθεί υπέρ, είτε κατά της χρήσης της Νανοτεχνολογίας στα τρόφιμα, να μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της εν λόγω χρήσης με το δικό τρόπο ή να εναντιωθεί, παίρνοντας τα δικά του μέτρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι, εφόσον το θέμα είναι πολύπλοκο και είναι αδύνατον αυτή η μικρού μήκους μελέτη να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες του αναγνώστη, να του κινήσει το ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα και μελέτη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τα μέρη της μελέτης αυτής αναφέρονται σε θέματα όπως είναι ο ορισμός της Νανοτεχνολογίας και οι ιδιότητές της, το τι αφορά μια τέτοια τεχνολογία και τι είδους νανοπροϊόντα υπάρχουν στην αγορά σχετικά με την παραγωγή γεωργικών προϊόντων, την ασφάλεια τροφίμων, η Νανοτεχνολογία στη βιομηχανία τροφίμων, τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, τη Νανοτεχνολογία ως μια νέα βιομηχανική επανάσταση, την χρήση της Νανοτεχνολογίας από τις χώρες Α. Κ. Ε. (Χώρες Αφρικής Καραϊβικής και Ειρηνικού), τις εξελίξεις της νανοτεχνολογίας στη βιομηχανία τροφίμων, τις πιθανές επιπτώσεις και ανησυχίες γύρω από τη χρήση της Νανοτεχνολογίας . νανοτεχνολογία, τρόφιμο
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info