Πράσινη επιχειρηματικότητα στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας.
Green entrepreneurship in the tourist industry of Greece.
Date
2018-05-18Author
Χαχλιούτη, Έλενα
Χαλαμπαλάκης, Άρης
Chachliouti, Elena
Chalampalakis, Aris
Metadata
Show full item recordAbstract
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να μελετήσει την περιβαλλοντική διαχείριση των ξενοδοχείων και ειδικότερα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Η περιβαλλοντική διαχείριση μπορεί να γίνει μέρος των γενικότερων πρακτικών διαχείρισης του ξενοδοχείου, καθώς αυτή συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στην προστασία περιβάλλοντος με τη σωστή διαχείριση των στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων αλλά μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί και για την προώθηση του ξενοδοχειακού προϊόντος.
Ο έλεγχος της εφαρμογής και βελτιστοποίησης της περιβαλλοντικής διαχείρισης της ξενοδοχειακής μονάδας εξασφαλίζεται με την προτεινόμενη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου ακολουθώντας διεθνές σύστημα ποιότητας.Στην μεθοδολογία που ακολουθούμε γίνεται αρχικά καταγραφή των επιπτώσεων του ξενοδοχειακού τουρισμού στο περιβάλλον και περιγραφή των πρακτικών διαχείρισης στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων, του νερού, του ελέγχου των προμηθευτών και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Βασικό ρόλο έχει η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας. Αναλύονται και αξιολογούνται οι τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας με τεχνικοοικονομικά κριτήρια και προτείνονται οι βέλτιστες. Επιλέγεται η βέλτιστη μέθοδος διαχείρισης βιολογικών αποβλήτων με τα εξής κριτήρια: το μέγεθος της μονάδας, την ποιότητα των αποβαλλόμενων προς το περιβάλλον λυμάτων και το κόστος της επένδυσης. The purpose of this work is to study the environmental management of hotels and especially of large hotel units in the prefecture of Crete. Environmental management can be part of the hotel's general management practices as it contributes to saving energy and water, protecting the environment by properly managing solid, liquid and gaseous waste, but can also be used to promote the hotel product
The control of the implementation and optimization of the hotel's environmental management is ensured by the proposed internal control procedure following an international quality system. In our methodology we are initially recording the impact of hotel tourism on the environment and describing the practices of solid, liquid and gaseous waste management, Water, supplier control and energy savings
The environmental impact assessment, a prerequisite for the operation of a new hotel unit, is essential. Analyze and evaluate energy saving techniques with technical and economic criteria, and suggest the best. The optimal bio-waste management method is selected on the basis of: the size of the unit, the quality of the wastewater discharged to the environment and the cost of the investment.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info