• Ελληνικά
    • English
  • Ελληνικά 
    • Ελληνικά
    • English
  • Σύνδεση
Προβολή τεκμηρίου 
  •   Apothesis Αρχική
  • ΤΕΙ Κρήτης / TEI of Crete
  • Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses
  • Προβολή τεκμηρίου
  •   Apothesis Αρχική
  • ΤΕΙ Κρήτης / TEI of Crete
  • Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses
  • Προβολή τεκμηρίου
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Η βιομηχανία των υπηρεσιών τροφοδοσίας τύπου Catering ως πηγή τροφολοιμώξεων και τροφοτοξινώσεων.

Mass catering industry as a source of food borne illnesses.

Thumbnail
Προβολή/Άνοιγμα
DimitriouEvanthia_ZafeirakiGeorgia2018.pdf (2.800Mb)
Ημερομηνία
2019-03-29
Συγγραφέας
Δημητρίου, Ευανθία
Ζαφειράκη, Γεωργία
Dimitriou, Evanthia
Zafeiraki, Georgia
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφής
Επιτομή
Η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού αλλά και του αναπτυσσόμενου κόσμου και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχει βρεθεί ότι είναι μικροοργανισμοί, οι παραγόμενες τοξίνες τους ή χημικά τα οποία κατά παράβαση των κανόνων υγιεινής έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα ή τους χειριστές τους. Οι βλαπτικοί αυτοί παράγοντες βρίθουν στους χώρους μαζικής εστίασης τύπου Catering λόγω των μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων τα οποία υπόκεινται διαφόρων ειδών επεξεργασία, του ευρέως ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής που συχνά επικρατούν. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει τις πτυχές του προαναφερόμενου προβλήματος και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.
 
Food poisoning and food borne illnesses are serious health problems of the developing as well as the western developed world, since they are caused by numerous harmful factors, namely microorganisms, their produced toxins, or chemicals from the surrounding environment that contact food or food-handlers contrast to the hygiene rules. These hazardous agents are widely found in Catering industries due to the large quantities of food, the various types of food processing that fail to be conducted successfully, the large human resources and the inadequate hygiene conditions that often prevail. The purpose of this dissertation is to demonstrate in detail the aspects of the aforementioned problem and suggest ways to prevent and manage it.
 
URI
http://hdl.handle.net/11713/9062
Συλλογές
  • Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses [8972]

Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Κρήτης, Τηλ: (+30) 2810 379330, irteicrete@staff.teicrete.gr | Οδηγίες χρήσης

Copyright © 2015 ΤΕΙ Κρήτης | Όροι χρήσης | Πολιτική cookies | ΤΕΙ Κρήτης

Ανάπτυξη από Netmechanics Netmechanics llc | Βασισμένο στο DSpace

ESPA 2007-2013
 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες

Πλοήγηση

Όλο το ApothesisΚοινότητες & ΣυλλογέςΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΛέξεις κλειδιάΕπιβλέποντες καθηγητέςΑυτή η συλλογήΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΛέξεις κλειδιάΕπιβλέποντες καθηγητές

Ο λογαριασμός μου

Σύνδεση

Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Κρήτης, Τηλ: (+30) 2810 379330, irteicrete@staff.teicrete.gr | Οδηγίες χρήσης

Copyright © 2015 ΤΕΙ Κρήτης | Όροι χρήσης | Πολιτική cookies | ΤΕΙ Κρήτης

Ανάπτυξη από Netmechanics Netmechanics llc | Βασισμένο στο DSpace

ESPA 2007-2013
 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες