Show simple item record

Mass catering industry as a source of food borne illnesses.

Dublin Core metadata

dc.creatorΔημητρίου, Ευανθίαel
dc.creatorΖαφειράκη, Γεωργίαel
dc.creatorDimitriou, Evanthiaen
dc.creatorZafeiraki, Georgiaen
dc.date.accessioned2019-04-02T09:57:24Z
dc.date.available2019-04-02T09:57:24Z
dc.date.issued2019-03-29
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11713/9062
dc.description.abstractΗ τροφική δηλητηρίαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού αλλά και του αναπτυσσόμενου κόσμου και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχει βρεθεί ότι είναι μικροοργανισμοί, οι παραγόμενες τοξίνες τους ή χημικά τα οποία κατά παράβαση των κανόνων υγιεινής έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα ή τους χειριστές τους. Οι βλαπτικοί αυτοί παράγοντες βρίθουν στους χώρους μαζικής εστίασης τύπου Catering λόγω των μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων τα οποία υπόκεινται διαφόρων ειδών επεξεργασία, του ευρέως ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής που συχνά επικρατούν. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει τις πτυχές του προαναφερόμενου προβλήματος και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.el
dc.description.abstractFood poisoning and food borne illnesses are serious health problems of the developing as well as the western developed world, since they are caused by numerous harmful factors, namely microorganisms, their produced toxins, or chemicals from the surrounding environment that contact food or food-handlers contrast to the hygiene rules. These hazardous agents are widely found in Catering industries due to the large quantities of food, the various types of food processing that fail to be conducted successfully, the large human resources and the inadequate hygiene conditions that often prevail. The purpose of this dissertation is to demonstrate in detail the aspects of the aforementioned problem and suggest ways to prevent and manage it.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΗ βιομηχανία των υπηρεσιών τροφοδοσίας τύπου Catering ως πηγή τροφολοιμώξεων και τροφοτοξινώσεων.el
dc.titleMass catering industry as a source of food borne illnesses.en

healMeta

heal.creatorNameΔημητρίου, Ευανθίαel
heal.creatorNameΖαφειράκη, Γεωργίαel
heal.creatorNameDimitriou, Evanthiaen
heal.creatorNameZafeiraki, Georgiaen
heal.publicationDate2019-03-29
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/11713/9062
heal.abstractΗ τροφική δηλητηρίαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού αλλά και του αναπτυσσόμενου κόσμου και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχει βρεθεί ότι είναι μικροοργανισμοί, οι παραγόμενες τοξίνες τους ή χημικά τα οποία κατά παράβαση των κανόνων υγιεινής έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα ή τους χειριστές τους. Οι βλαπτικοί αυτοί παράγοντες βρίθουν στους χώρους μαζικής εστίασης τύπου Catering λόγω των μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων τα οποία υπόκεινται διαφόρων ειδών επεξεργασία, του ευρέως ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής που συχνά επικρατούν. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει τις πτυχές του προαναφερόμενου προβλήματος και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.el
heal.abstractFood poisoning and food borne illnesses are serious health problems of the developing as well as the western developed world, since they are caused by numerous harmful factors, namely microorganisms, their produced toxins, or chemicals from the surrounding environment that contact food or food-handlers contrast to the hygiene rules. These hazardous agents are widely found in Catering industries due to the large quantities of food, the various types of food processing that fail to be conducted successfully, the large human resources and the inadequate hygiene conditions that often prevail. The purpose of this dissertation is to demonstrate in detail the aspects of the aforementioned problem and suggest ways to prevent and manage it.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΗ βιομηχανία των υπηρεσιών τροφοδοσίας τύπου Catering ως πηγή τροφολοιμώξεων και τροφοτοξινώσεων.el
heal.titleMass catering industry as a source of food borne illnesses.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordβιομηχανία εστίασης, μαζική εστίαση, τροφο-λοίμωξη, τροφο-τοξίνωση, μικρόβια, υγιεινήel
heal.keywordcatering industry, mass catering, food poisoning, food Intoxication, microbes, sanitationen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΛαπιδάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLapidakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record