Σύγχρονη διατροφική προσέγγιση της αντιγήρανσης.
Contemporary nutritional approach to antiaging.
Abstract
Η βιοχημεία της γήρανσης του δέρματος αποκαλύπτει ότι η οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ελεύθερων ριζών, των αντιοξειδωτικών και των συν-παραγόντων είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξειδωτικό στρες, το οποίο εξισορροπείται από τα ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήματα του σώματος με τη βοήθεια συν-παραγόντων και αντιοξειδωτικών που λαμβάνονται από τη δίαιτα. Αυτή η εργασία παρέχει μια επισκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τη χημική δομή του δέρματος και τον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του, τον ρόλο των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών στο οξειδωτικό στρες και τη γήρανση του δέρματος και τονίζει τα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγιή γήρανση. The biochemistry of skin aging reveals that the oxidative action of free radicals plays a central role. The interplay between free radicals, antioxidants, and co-factors is important in maintaining a healthy skin. Free radicals induce oxidative stress, which is balanced by the body’s endogenous antioxidant systems with an input from co-factors and antioxidants obtained from the diet. This thesis provides a review of literature on the chemical structure of the skin and its antioxidant defense mechanism, the role of free radicals and antioxidants on oxidative stress and skin aging and highlights the nutrients that promote healthy aging.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info