Εμφάνιση απλής εγγραφής

Contemporary nutritional approach to antiaging.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜπανιά, Αλεξάνδραel
dc.creatorBania, Alexandraen
dc.date.accessioned2019-11-07T11:05:20Z
dc.date.available2019-11-07T11:05:20Z
dc.date.issued2019-11-07
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11713/9241
dc.description.abstractΗ βιοχημεία της γήρανσης του δέρματος αποκαλύπτει ότι η οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ελεύθερων ριζών, των αντιοξειδωτικών και των συν-παραγόντων είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξειδωτικό στρες, το οποίο εξισορροπείται από τα ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήματα του σώματος με τη βοήθεια συν-παραγόντων και αντιοξειδωτικών που λαμβάνονται από τη δίαιτα. Αυτή η εργασία παρέχει μια επισκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τη χημική δομή του δέρματος και τον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του, τον ρόλο των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών στο οξειδωτικό στρες και τη γήρανση του δέρματος και τονίζει τα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγιή γήρανση.el
dc.description.abstractThe biochemistry of skin aging reveals that the oxidative action of free radicals plays a central role. The interplay between free radicals, antioxidants, and co-factors is important in maintaining a healthy skin. Free radicals induce oxidative stress, which is balanced by the body’s endogenous antioxidant systems with an input from co-factors and antioxidants obtained from the diet. This thesis provides a review of literature on the chemical structure of the skin and its antioxidant defense mechanism, the role of free radicals and antioxidants on oxidative stress and skin aging and highlights the nutrients that promote healthy aging.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΣύγχρονη διατροφική προσέγγιση της αντιγήρανσης.el
dc.titleContemporary nutritional approach to antiaging.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜπανιά, Αλεξάνδραel
heal.creatorNameBania, Alexandraen
heal.publicationDate2019-11-07
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/11713/9241
heal.abstractΗ βιοχημεία της γήρανσης του δέρματος αποκαλύπτει ότι η οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ελεύθερων ριζών, των αντιοξειδωτικών και των συν-παραγόντων είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξειδωτικό στρες, το οποίο εξισορροπείται από τα ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήματα του σώματος με τη βοήθεια συν-παραγόντων και αντιοξειδωτικών που λαμβάνονται από τη δίαιτα. Αυτή η εργασία παρέχει μια επισκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τη χημική δομή του δέρματος και τον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του, τον ρόλο των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών στο οξειδωτικό στρες και τη γήρανση του δέρματος και τονίζει τα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγιή γήρανση.el
heal.abstractThe biochemistry of skin aging reveals that the oxidative action of free radicals plays a central role. The interplay between free radicals, antioxidants, and co-factors is important in maintaining a healthy skin. Free radicals induce oxidative stress, which is balanced by the body’s endogenous antioxidant systems with an input from co-factors and antioxidants obtained from the diet. This thesis provides a review of literature on the chemical structure of the skin and its antioxidant defense mechanism, the role of free radicals and antioxidants on oxidative stress and skin aging and highlights the nutrients that promote healthy aging.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΣύγχρονη διατροφική προσέγγιση της αντιγήρανσης.el
heal.titleContemporary nutritional approach to antiaging.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύel
heal.keywordfree radicals, antioxidants, collagen, hyaluronic aciden
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής